עם פתיחת תיק הוצאה לפועל נגד החייב, תשלח לשכת ההוצאה לפועל "אזהרה" בדואר רשום עם אישור מסירה.
טופס האזהרה כולל בחובו:
פרטי החייב
פרטי הזוכה ובא כוחו קרי פרטי העו"ד שמייצג את הזוכה.
מקור החוב (שטר/שיק, פסק דין, שעבוד או משכון)
סכום הריבית והפרשי ההצמדה.
סכום שכר הטרחה של עוה"ד
שובר לתשלום כל החוב אותו ניתן לשלם בבנק או בדואר
זכור! עם מסירת האזהרה יש לנקוט בפעולות באופן מיידי ולא לדחות את הטיפול בתיק היות והחוב טופח, גודל וצובר ריבית של 5% בשנה ( לערך ) + הצמדה למדד המחירים לצרכן.
בנוסף תיק ההוצאה לפועל ימשיך ויגדל עם כל פעולה שהזוכה יבצע כנגד החייב ויצרף בתוכו את האגרות שהזוכה ישלם בגין נקיטת ההליכים כנגד החייב.
חזר אישור המסירה של האזהרה שנשלחה אל החייב בדואר רשום עם ציון אחת מן ההערותהבאות: "לא נדרש", "עבר כתובת" או "מען שגוי", לא יוכל הזוכה לנקוט בהליכי מאסר או הבאה כנגד החייב עד שלא תבוצע "המצאה מלאה" לחייב. על כן, נוהגים זוכים בתיקיהוצאה לפועל להגיש בקשה לראש הוצאה לפועללבצע מסירה אישית של האזהרה לידי החייב. על השליח אשר מבצע את המסירה לדאוג לקבל חתימה של החייב או של בן משפחתו אשר נראה שגילו מעל ל-18.
במידה והחייב או בן משפחתו יסרב לקבל את המעטפה עם האזהרה או לחתום על אישורהמסירה, כל שיהיה על הזוכה לעשות הוא להחתים את השליח על תצהיר בו הואמאשר את נסיבות ביצוע המסירה. התצהיר יוגש ללשכת הוצאה לפועל ויחשב כאילו בוצעה המצאה מלאה. עם הקלדת אישור מסירת האזהרה לחייב, תפיקלשכת הוצאה לפועל מדבקות עם פרטי תיק הוצאה לפועל, פרטי החייב והזוכה. מדבקות אלו ישמשו את הזוכה בהמשך בקשותיו לפעולות כנגד החייב.