האם אפשר לערוך נישואים במעמד צד אחד – Paroxi maregees?

נישואין במעמד צד אחד על פי ההלכה היהודית:
הדין הדתי ביהדות מאפשר לקדש אישה באמצעות שליח, והכוונה כי אדם המעוניין לקדש אישה על פי ההלכה לא חייב להיות נוכח במעמד הקידושין אלא יכול למנות שליח שיקדש את האישה - בחירת ליבו בעבורו. דוגמה למקרה דומה של נישואי שליח במעמד השליח וללא מעמד הבעל – שעלה לדיון ציבורי רחב במדינת ישראל, היה הכרת הנישואין ההלכתיים של רוצח ראש הממשלה לשעבר מר יצחק רבין ז"ל – יגאל עמיר. כידוע יגאל עמיר התחתן עם אשתו באמצעות שליח שהגיע לכלא ומונה כהלכה על פי הדת.


     חזרה ל->

 נישואי הרוצח הוכרו ע"י בית הדין הרבני מאחר והנישואין בוצעו על פי ההלכה היהודית שאינה אמורה כמובן להבחין מי הם בני הזוג המתחתנים ולקבוע לגביהם עמדה מעבר לעמדה ההלכתית בעניין כשרות הנישואין ותו לא. היועץ המשפטי לממשלה שבוודאי נושא כשרות הנישואין אם לאו אינו נתון לשקול דעתו והוא אינו מוסמך לקבוע בעניין בכלל אלא בית הדין הרבני, החליט להוציא חוות דעת מטעמו המצהירה כי הנישואין של יגאל עמיר חוקיים בישראל, לאור הפסיקה של בית הדין הרבני שאישר את אותם נישואין על פי ההלכה היהודית.

יובהר כי דרישת ההלכה על מנת להינשא כדין הינה הבעל נדרש לקדש את האישה בחפץ השווה ערך כלשהו וכמאמר ההלכה "שווה פרוטה", (הגמרא במסכת קידושין מציינת כי "אישה מתקדשת בפרוטה ובשווה פרוטה"). לפיכך במקרה של קידושין של יגאל עמיר, עמדה שאלה גדולה מהיכן לרוצח חפץ כלשהו ו/או טבעת במרה הספציפי הזה שבאמצעותה הצליח לקדש את אשתו על פי ההלכה?

התעלומה נפתרה באמצעות אביו, אביו של יגאל עמיר הבריח לכלא לבנו הרוצח טבעת נישואין ובשל כך עצם הנישואין נעשו כדת וכדין.

נישואין במעמד צד אחד שלא על פי ההלכה היהודית:
הנישואין באמצעות שליח מוכרים אף בנישואים אזרחיים – שקרויים כיום בישראל ובעולם "נישואים במעמד צד אחד", באנגלית מכונים הנישואין - PAROXI MAREGEES = קרי: נישואיי שליח.

נישואין אזרחיים באמצעות שליח לא מבוצעים בישראל, וביצוע נישואין במעמד צד אחד מתקיימת רק במספר קטן מאוד של מדינות ברחבי העולם. נישואין אלו נחשבים יקרים משמעותית לעומת נישואין אזרחיים רגילים כאשר שני בני הזוג מתחתנים במדינה סמוכה לישראל כדוגמת קפריסין.

אם זה יקר יותר למה אנשים בכלל מתחתנים בנישואין אזרחיים במעמד צד אחד?
נישואין אזרחיים במעמד צד אחד פופולאריים בישראל בקרב בני זוג מעורבים שאחד ישראלי ואחד אזרח זר, כאשר אותו בן זוג בעל האזרחות הזרה אינו יכול לצאת מישראל להתחתן עם בן ו/או בת זוגו בקפריסין ולחזור לישראל, מסיבות שונות ומגוונות:

א. האזרח הזר נמצא בישראל ללא כל ויזה / אשרה חוקית.
ב. משרד הפנים סירב לבקשתו לאשרה / ויזה / ידועים בציבור.
ג. בן הזוג אינו יכול לצאת מכיוון שהוא: חולה, עבריין נמלט, שוהה בכלא וכיוצא באלו.

משרד עורכי הדין דוד אנג`ל טיפל בזוגות רבים שהתחתנו בנישואין אזרחיים במעמד צד אחד והינו בעל ניסיון רב בתחום, וישמח לספק את יעוץ וסיוע בנושא. לחץ כאן ליצירת קשר ליעוץ ראשוני

ומה לגבי נישואין אזרחיים של בני זוג מאותו מין במעמד צד אחד?
בעולם ישנם מדינות שונות המכירות בנישואים אזרחיים במעמד צד אחד, כיום במדינות מודרניות רבות יש פתיחות רבה מאוד לנישואין בין בני זוג מאותו מין, ומדינות שונות מכירות בנישואים אזרחיים של בני זוג בעלי אותו מין אפילו כאשר נערכו במעמד צד אחד בלבד מבני הזוג עקב אמנות בינלאומיות עלהם הם חתומות.

 |  ראשי |  אודות המשרד  |  מאמרים ופסקי דין  |  קישורים  |  יצירת קשר  |  מפת אתר  |  הוספה למועדפים  | 
עורך דין הוצאה לפועל, הסדרת אזרחות ישראלית-משרד עורכי דין- www.angel-law.co.il © כל הזכויות שמורות
דוד אנגל, משרד עורכי דין כתובתינו: רחוב מנחם בגין 11 רמת גן 52681 מגדל תדהר רוגובין קומה 16 טלפון: 03-7513874 פקס: 03-6131616 נייד: 054-2433090
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל